حملات سایبری
10 حمله آخر سایبری دنیا

حملات سایبری و سرقت اطلاعات

قطع به یقین ۱۰ سال گذشته، از بدترین سال‌ها در زمینه حملات سایبری  بوده است به‌ گونه ای که 10حمله آخربزرگ تاریخ در دهه اخیر رخ داده است. در این میان، اطلاعات بیش از ده‌ها میلیون نفر که شامل اطلاعات مربوط به رمز عبور، جزئیات مالی یا اطلاعات شخصی می‌شدند، مورد سرقت قرار گرفت. بر اساس تحقیقات سایبری Kastle Systems ، در ۱۰ سال گذشته  بیشتر از ۴ میلیارد سند و اطلاعات، توسط هکرها از کاربران به سرقت رفته است.

با توجه به افزایش حملات سایبری و سرقت اطلاعات شخصی و محرمانه کاربران، بسیاری از هکر‌ها و مجرمان سایبری درصدد نفوذ به حساب‌های کاربری و دستگاه‌های الکترونیکی کاربران متصل به اینترنت هستند تا بتوانند با سوءاستفاده از اطلاعات آن‌ها، به اهداف خود دسترسی پیدا کنند و اطلاعات موردنظر قربانیان را به دست بیاورند.

1- شرکت اکوئیفاکس  

از مشهورترین حملات سایبری در جهان سرقت اطلاعات کاربران در شرکت مالی و اعتباری اکوئیفاکس در سال ۲۰۱۷ بود که در جریان آن اطلاعات کارت‌های اعتباری ۱۴۳ میلیون کاربر آن لو رفت و اطلاعاتی همچون اسامی، تاریخ تولد، نشانی منزل و همچنین گواهینامه‌های برخی رانندگان این شرکت در دسترس هکر‌ها قرار گرفت.

2- شرکت تارگت

شرکرت تارگت و حملات سایبری

یکی از بزرگ‌ ترین فروشگاه‌‌های خرده ‌فروشی در آمریکا شرکت تارگت می باشد که در سال ۱۹۰۲ در شهر مینیاپولیس و با نام دیتون درای گودز کمپانی، توسط جرج دیتون تأسیس شد. در حملات سایبری هکرها به این شرکت اطلاعات مربوط به کارت‌های اعتباری بیشتر از ۴۰ میلیون نفر به سرقت رفت. این اتفاق در سال ۲۰۱۳ رخ داد.

3- شرکت آندرآرمور

یک شرکت آمریکایی در زمینه پوشاک و لوازم ورزشی می باشد. در حملات سایبری هکرها اطلاعات بیش تر از 150 کاربر شرکت آندرآمور مورد سرقت قرار گرفت. اپلیکیشن شرکت آندرآرمور MyFitnessPal نام دارد که در خلال این حمله، رمز عبور، نام کاربری و آدرس ایمیل کاربران این اپلیکیشن به سرقت رفت. دراین بین ارزش سهام این شرکت افت شدیدی را تجربه کرد.

شرکت ای‌بِی

4-شرکت ای‌بِی

یک شرکت تجارت الکترونیک چند ملیتی آمریکایی است ، که در جریان حمله سایبری، نام کاربری و رمز عبور حدود ۱۴۵ میلیون کاربر به سرقت رفت. در حمله سایبری، هکرها توانستند به حساب کاربری برخی از کارمندان این شرکت نفوذ کنند و اطلاعات میلیون‌ها کاربر را به سرقت ببرند. اگرچه eBay، آمار دقیقی از اکانت‌های هک ‌شده اعلام نکرد اما به تمامی کاربران خود هشدار داد تا اطلاعاتی همچون نام کاربری و رمز عبور خود را تغییر دهند.

5- شرکت‌های نزدک، سون الون، جی‌سی‌پنی

در حمله هکرها به چند شرکت از قبیل نزدک، سون الون و جی‌سی‌پنی توانستند به اطلاعات بیش از 160 میلیون کاربر دسترسی پیدا کنند. شرکت نزدک یک بازار بورس سهام در آمریکا است و شرکت سون الون مجموعه سوپر مارکتهای زنجیره ای است. شرکت جی‌سی‌پنی  یکی از بزرگ ترین فروشگاه پوشاک در آمریکا است.

۶- شرکت ادوبی

در حمله کرها به ادوبی که در سال 2013 رخ داد، اطلاعات ۱۵۲ میلیون کاربر این شرکت مورد سرقت قرار گرفت. ادوبی در ابتدا اعلام کرد تنها ۳ میلیون اکانت، مورد سرقت قرار گرفت اما بعدها این رقم را به ۳۸ میلیون افزایش داد. با این حال، ادوبی گفت که برخی از این اکانت‌ها غیرفعال بوده یا مورد استفاده قرار نمی‌گرفت.

شرکت ادوبی
شرکت ادوبی

7- شبکه فرند فایندر

شبکه اجتماعی فرند فایندر، در جریان حمله هکر ها در سال  2016، اطلاعات بیش از ۴۱۲ حساب کاربریش مورد سرقت قرار گرفت. این حملات سایبری ، اکانت‌های کاربران در چند وب‌سایت متعلق به این شبکه را مورد هدف قرار داد.

8- شرکت ماریوت

اطلاعات شخصی بیش از ۵۰۰ میلیون مسافر شرکت ماریوت یک شرکت گردشگری آمریکایی است در سال 2018 توسط  حملات سایبری هکرها مورد سرقت قرار گرفت. این اطلاعات شامل نام، آدرس، شماره کارت‌های اعتباری و شماره تماس افراد می‌شدند.

شرکت فیس‌بوک و حملات سایبری

9- شرکت فیس‌بوک

یکی از جنجالی‌ترین حملات سایبری و سرقت‌های اطلاعاتی که در سال 2019 صورت گرفت، رسوایی فیس بوک بود که با همکاری موسسه تحقیقاتی کمبریج آنالتیکا صورت گرفت و اطلاعات بالغ بر 540 میلیون کاربر این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار افشا شد.

10- شرکت فرست امریکن

ابر شرکت فرست امریکن در سال ۲۰۱۹، مورد حملات سایبری هکرها قرار گرفت و اطلاعاتی همچون اسناد مالیاتی و سایر اطلاعات شخصی بیش از ۸۸۵ میلیون نفر مورد سرقت قرار گرفت.

حرف آخر

در اینجا موضوعی که مطرح میشود بحث امنیت اطلاعات در دسترس شرکت‌ها است. پیشنهاد می کنیم بجای استفاده از کامپیوترهای شخصی از مینی پی سی‌ها استفاده کنید. با توجه به اینکه امکان ورود اطلاعات از طریق مینی پی سی به سرور وجود ندارد، امکان آلوده شدن سرور نیز عملا منتفی می باشد و صرف حفاظت از سرور می توان کل شبکه را از هر نوع خطری مصون داشت. به همین جهت است که برای تامین امنیت در شبکه‌های مبتنی بر مینی پی سی فقط نیاز به تامین آنتی ویروسی ایده آل برای سرور بوده و دیگر نیازی به صرف هزینه‌های زیاد برای خرید آنتی ویروس برای مینی پی سی و نصب آن بر روی مینی پی سی نمی باشد.